Litouwen.

 

Find your city, you will find yourself

(Vilnius, Uzupis)


Trakai: het rode eilandkasteel.

De rode burcht van Trakai is waarschijnlijk het meest gefotografeerde monument in Litouwen. Gelegen in het Nationaal Historisch Park Trakai met zijn meer dan 200 meertjes en eilandjes, is dit een van de grootste toeristische trekpleister. Ga vroeg want in de namiddag is het hier letterlijk aanschuiven!

Lees meer »

Nemunas Delta: het Venetië van Litouwen.

Het mondingsgebied van de rivier de Nemunas staat bekend als het Venetië van Litouwen. Het landschap wordt hier gevormd door de smalle zijriviertjes van de Nemunas waartussen kleine eilandjes liggen, meertjes en moerassen. Dit watergebied met zijn kleine vissersdorpjes (sommige enkel per boot te bereiken) is uniek en waardevol. Meer dan 300 verschillende soorten vogels leven hier of hebben hier hun broedplaats. Sommige soorten komen enkel in dit gebied voor en zijn dus uiterst zeldzaam.

Lees meer »

Zemaitija en het Cold War Museum.

Een aparte streek in Litouwen is de Zemaitija regio, met nog steeds zijn eigen dialect en culturele tradities. Getuigen daarvan zijn de vele, simpele, houten kapelletjes, kruisen en houten religieuze figuren, die overal langs de kant van de weg te vinden zijn (door de Unesco erkend als Litouws erfgoed).

Lees meer »

Koerse Schoorwal: de verborgen parel van Litouwen.

In alle toeristische gidsen en sites wordt dit schiereiland omschreven als de verborgen parel van Litouwen en dat is niet overdreven. Terecht werd dit gebied opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Deels in Litouwen en deels in Kaliningrad (Rusland) gelegen, is de Koerse Schoorwal niet meer dan een strandbank, maar wel de langste ter wereld (bijna 100 km), met de hoogste duinen van Europa (tot 60 m hoog), hier en daar begroeid met dennenbossen, op sommige plaatsen slechts 350 m breed en nergens breder dan 3,5 km.

Lees meer »

|| Volg Ticket To Travel ook op Instagram.