Citytrips.

 

Follow your dreams, they know the way.

(unknown)


Douai: een toevallige ontmoeting in het noorden van Frankrijk.

Soms komt een mens onverwacht een onbekende parel tegen. Een samenloop van omstandigheden (studerende kleindochter die een eerste keer met de trein van het lycée naar huis spoorde) bracht mij op een mooie septemberdag naar een Noord-Frans stadje: Douai of la Cité des Géants. Gelukkig met een centrum op mensenmaat en klein genoeg om alle bezienswaardigheden op wandelafstand van het station te ontdekken.

Lees meer »

De mooiste bezienswaardigheden van Lille op een rij.

Net over de grens, de hoofdstad van Frans-Vlaanderen, Lille is Frans en toch ook een beetje Rijsel, toch ook een beetje Vlaams. Amper 20 km van de Belgische grens ligt deze kleine maar veelzijdige stad die heel makkelijk per auto en nog makkelijker per trein te bereiken is. Het Parijs van het Noorden, zoals Lille wel eens genoemd wordt, is hét perfecte idee voor je volgende citytrip met heel veel boeiende en historische plekken, prachtige gebouwen en lekkere adresjes om je minstens 3 dagen bezig te houden!

Lees meer »

Wenen: grootse gevels en keizerlijke allures. (dag 3)

Dag 3 en meteen ook onze laatste dag citytrippen in Wenen. Terug naar de oude binnenstad want Wenen bezoeken zonder de Hofburg te bezoeken, kan natuurlijk niet. De Hofburg, dat is niet zomaar een paleis maar één van de grootste paleizencomplexen ter wereld met daarin de Keizerlijke Appartementen, het Sisi Museum, de Spaanse Rijschool, de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek, tal van kunstmusea en nog veel, veel meer. 

Lees meer »

Wenen: stad van kerken en monumenten en klassieke concerten. (dag 1)

Een berichtje in een Instagram story, een avontuurlijke klimaatbewuste kleindochter en een oma die  graag op reis gaat, veel meer heb je niet nodig om op een frisse maandagavond in december naar Wenen te vertrekken met de Nightjet. Daar zitten we dan, valies mee, kussentje en dekentje mee, een tas vol lekkers mee en met een strak programma voor de komende 3 dagen.

Lees meer »

|| Volg Ticket To Travel ook op Instagram.