Letland.

 

Stop worrying about the potholes in the road and enjoy the journey. 

(Babs Hoffman)


3 x doen in de buurt van Riga.

Op ongeveer 25 km van Riga ligt de populairste badplaats van Letland met zo'n 24 km aan wit zandstrand. Best druk dus in het weekend en tijdens de zomermaanden. Hier is de kust nog niet volgebouwd met appartementsgebouwen of eethuisjes met terrasjes, maar kan er heerlijk gewandeld worden en genoten worden van de mooie natuur.

Lees meer »

Riga, echt wel een citytrip waard.

De weg van het vakantiehuis richting Riga is op zich al voldoende voor een week vol geschiedenis en mythologie: langs de oevers van de Daugava liggen dorpjes met kasteelruïnes, gereconstrueerde middeleeuwse houten forten, resten van kerkjes uit de 12e eeuw maar ook de overgebleven kampgebouwen van een nazi concentratiekamp.

Lees meer »

Groene duinen in Kemeri National Park.

Het is even zoeken want het te volgen bordje is niet erg zichtbaar en het infokantoor zelf van het park ligt aan de Turistu iela. Er is een ruime, gratis parking aanwezig. In het infokantoor zelf zijn wandelkaarten verkrijgbaar en het Engelssprekend personeel is heel behulpzaam met uitleg over het park zelf en de verschillende wandelpaden.

Lees meer »

Het Versailles van Letland: Paleis Rundale.

Een van de meest toeristische plaatsen in Letland! Op zo'n 12 km van Bauska en omringd door weilanden, staat het 18e-eeuwse, gele zomerverblijf van een vrij onbekende hertog uit Koerland. Gelegen te midden van schitterend aangelegde Franse tuinen en rozenstruiken uit de ganse wereld, kreeg het  barokke meesterwerk de bijnaam Het Versailles van Letland.

Lees meer »

Richting Letland en Jaunjelgavas.

De Baltische Staten, die allang geen Baltische staten meer zijn maar drie heel verschillende landen met elk een heel eigen identiteit, blijven echter door hun verleden en hun geschiedenis met elkaar verbonden. Een goede reden dus om niet één land eruit te pikken, maar meteen een reis te plannen naar alle drie.

Lees meer »

|| Volg Ticket To Travel ook op Instagram.