Gauja National Park - Sigulda: voor de verwende toerist.

Gepubliceerd op 31 juli 2019 om 08:21

GAUJA NATIONAL PARK

Het grootste nationale park van Letland is populair bij de toeristen omdat het zoveel te bieden heeft: bossen, een prachtige vallei waar de rivier de Gauja doorstroomt, kastelen, grotten, parken ...

Alles is hier dus mogelijk: wandelen, mountainbiken, paardrijden, kanoën, bungeejumpen, bobsleeën, met de kabelbaan van de ene kant van de vallei naar de andere kant.

Wie van cultuur houdt, wordt hier echt verwend. Er is genoeg te bekijken: Sigulda Medieval Castle, New Sigulda Castle, het rode Turaida Castle en de ruïnes van de Krimulda burcht.

Is er te weinig tijd om alles te bezoeken, neem dan zeker de kabelbaan naar Krimulda, dat aan de overkant van de rivier ligt. De durvers kunnen hier een spectaculair ritje over de kabelbaan maken in een open 2-persoonszitje! Van de burcht zijn enkel wat ruïnes bewaard gebleven maar het oude revalidatiecentrum is nog in gebruik en de oude, houten boerderijen en huisjes zijn nog steeds bewoond.

Het oude kerkje heeft nu een bordje 'Milly Kafejnica' en is duidelijk van bestemming veranderd.

Voor de liefhebbers van grotten en legendes: ga zeker naar de Gûtmans grot (gelegen langs de P8) met de legende van de Roos van Turaida en inscripties die teruggaan tot de 17e eeuw en mis ook de Peter's grot niet (pijltje staat aan de kerk, maar dan is het nog een stevige wandeling - volg de Lîvkalna iela - sla dan af naar de Pêteralas iela en ga dan langs een bosweggetje en een steile houten trap naar beneden tot je de rivier ziet en hoort).

Neem ook even de tijd om in het stadje Sigulda zelf rond te wandelen met zijn oranje station (waar ook het infocenter gevestigd is) en mooi aangelegde parken en vergeet geen kleurrijke wandelstok als souvenir mee te nemen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.