Van Estland naar Litouwen: Jomantai, weg van de bewoonde wereld.

Gepubliceerd op 10 augustus 2019 om 16:01

Estland kort omschreven:

* groen en plat

* weinig mensen die vaak stug en gesloten en af en toe zelfs ronduit onvriendelijk zijn

* veel eilanden (meer dan 1500)

* zon laat onder en vroeg weer licht

* ook hier onverharde wegen buiten de steden

* boodschappen eveneens in de Maxima of de Rimi maar goedkoper dan in Letland

* en niet te vergeten: de overal aanwezige en zeer lastige muggen!

 

JOMANTAI

En dan gaat het terug naar beneden, voor een rit van 465 km, van Pärnu via de nu al vertrouwde E67 en langs de kust van Letland, helemaal naar het eerste vakantieadres in Litouwen.

Opgesplitst in deel 1 en deel 2, gezien de uitgestrektheid van het land, wordt dit dé verrassing van de Baltische reis want voor Litouwen geldt zeker: onbekend is onbemind.

Toegegeven, het land heeft niet altijd zo'n goeie naam hier bij ons, dus met de gedachte van "wat zal dat hier worden?", gaat het de grens over naar Jomantai. Dit kleine boerendorpje staat niet op de kaart. Het adres 'Svėksnos sen., Jomantų kaimas Jomantai' gaat niet in de GPS (met de coördinaten lukt het uiteindelijk wel) en het vakantiehuisje 'Jomantų slėnis' ligt niet aan een straat, ook niet aan een gravelweg maar gewoon midden tussen de velden en de weiden, aan de rand van het bos!

Geen bewoonde wereld te bespeuren hier, wel een weide vol reeën, het geluid van een beekje en een hartelijk welkom met, door de eigenaars zelfgemaakte, Litouwse hapjes, brood en drank en een warm gestookte sauna.

Een ongewoon goed begin van de laatste vakantieweek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.