Raglan: een kiwi kerst.

Gepubliceerd op 25 december 2019 om 17:31

A KIWI CHRISTMAS IN RAGLAN

Een beetje een raar gevoel op deze kerstdag - zomer buiten - lichtjes in de tuinen en versierde huizen en dennenbomen - naar het strand in short en op slippers. Want zo wordt Kerstmis hier bij voorkeur gevierd: met een barbecue op het strand!

En terwijl de Belgjes aan de andere kant van de wereld aan het koken zijn voor kerstavond (zij zitten 12 uur achter), trekken deze Belgjes met een stel bevriende Nieuw-Zeelanders en een paar koelboxen met lekkers naar Raglan, naar het zwarte strand. Geen barbecuetoestel mee want de lucht blijft grijs en de weersvoorspellingen zijn niet optimaal al komt de zon er af en toe wel even door.

Raglan is een kleine badplaats aan de westkust van het Noordereiland dus aan de Tasmanzee, die hier behoorlijk wild tekeer kan gaan maar daardoor wel de perfecte golven geeft voor de surfers. Raglan wordt niet voor niets surf town genoemd. Ook kitesurfers en paragliders kiezen vaak voor Raglan en dan omwille van de gunstige winden.

Ngarunui Beach is hier een van de populairste stranden. Het zwarte vulkanisch zand is wel even wennen en voelt ook helemaal anders aan dan 'ons' zand. De zwarte kleur komt trouwens van het vele ijzer dat in het zand zit.

Een hapje, een drankje, een strandwandeling en fijn genieten van het zonnetje ... dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde 'Kiwi Christmas'.

's Avonds volgt als afsluitertje nog de obligatoire kerstbarbecue met Belgische wafels als dessert. Beter kan niet!

 

En laat op de avond gemerkt dat zelfs een bewolkte lucht hier kan zorgen voor roodverbrande teentjes en handjes - die worden in 't vervolg ook ingesmeerd!  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.