Thuisblijfdagen in Te Kauwhata.

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 17:06

EEN THUISBLIJFBLOG VANUIT TE KAUWHATA

Ook dat is op bezoek in Nieuw-Zeeland. Naast een druk programma, zijn er ook gewone, simpele thuisblijfdagen.

13/12/2019

Geen blogje vandaag: kerstfeestje met de collega's voor Ann-Sophie en voor mij een dagje ‘thuis’: strijk gedaan, gekuist, tuin onkruidvrij gemaakt, gekookt (kip met currysaus – Kenny’s lievelingsgerecht dat keer op keer mislukt als Ann-Sophie het klaarmaakt 😊), genoten van de zon en een boek, nota’s en whatsappjes bijgewerkt, folders en planning voor de komende dagen bekeken … onder het goedkeurend oog van Croky.

24/12/2019

Het wordt een kort bericht vandaag want ook in Nieuw-Zeeland is het straks kerstavond. Geen echt feest met familie of vrienden, zoals in België, want 24 december is hier voor de meeste mensen een gewone werkdag, en deze dag wordt vooral gebruikt voor de kerstaankopen. Dat gaan wij ook doen: kerstmenu samengesteld - hoofdgerecht is voor Ann-Sophie - dessert is voor mij. En omdat het aanbod in de plaatselijke supermarktjes eerder beperkt is, rijden we naar Te Rapa, een buitenwijk van Hamilton of beter gezegd, een winkelwijk in een buitenwijk van Hamilton: giga winkels en giga supermarkten rond giga parkeerterreinen. Alles in het groot in Nieuw-Zeeland! Nogal overweldigend maar we hebben alles voor een heerlijk kerstdiner met een dessertje uit de plaatselijke ‘Streekkrant’. En ook Croky krijgt zijn kerstmaaltje: prinsessenboontjes - vindt hij superlekker! Smakelijk!  

30/12/2019

Niet elke dag moet ingevuld worden met mooie, leuke, fantastische en spectaculaire uitstappen en wandelingen. Gewoon thuis blijven en alle belevenissen en beelden van de afgelopen dagen en weken even laten bezinken, kan ook deugd doen. Een lekker lang ontbijt, de Nieuw-Zeelandse reclamefolders inkijken, een wasje doen, beetje strijken, beetje kuisen, foto’s sorteren, boodschappen doen en valiesjes pakken want de laatste dag van 2019 en de eerste dag van 2020 wordt aan het strand in Tauranga gevierd. Motel is geboekt (nog eens extra gevraagd maar Croky is ook welkom) en restaurantje voor oudejaarsavond is gereserveerd (al vraagt de eigenaar zich af waarom we een reservatie willen). Vroeg in bed want het wordt een lange dag morgen - we willen immers het strandvuurwerk niet missen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.