Een omweg via Kerikeri en de wop-wops.

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 14:54

VAN KAIKOHE NAAR TE KAUWHATA VIA KERIKERI

Twin Coast Cycle Trail, afgesloten met een hoofd vol mooie beelden en fijne herinneringen maar nu tijd om richting huis, richting Te Kauwhata te rijden, wel met een omweg langs Kerikeri, dat verder door naar het noorden ligt. Wat is zo bijzonder aan Kerikeri om daarvoor een omweg van een half uur te maken?

Het is een charmant, karakteristiek Northland stadje, dat de boomgaard van Nieuw-Zeeland wordt genoemd omwille van de vele fruitkwekerijen. Maar heel speciaal hier is het adres 'Mission Road, 1', waar The Parrot Place is, een vogel- en kweekcentrum en de geboorteplaats van Croky, de papegaai! Leuk voor Ann-Sophie om daar nog een keertje te gaan kijken en het is alleszins een prachtig zicht, de meer dan 300 kleurrijke vogels die er zitten.

Vlot verloopt de terugrit naar het zuiden, naar Te Kauwhata, niet. Een wegversperring en omleiding langs wop-wops (*) en gravelwegen, de ene keer steil omhoog, dan weer steil omlaag, maakt duidelijk wat er bedoeld wordt met het echte platteland van Nieuw-Zeeland. Hier rijdt de auto (met zwaailicht!) van de rural post en afgelegen is hier geen woord maar werkelijkheid. Een view point beloont met een fantastisch zicht in de verte op Omaha Bay en de oplaadpaal wordt net op het nippertje gehaald!

Onvergetelijk einde van een onvergetelijke tocht! 

 

*wop-wops: this is a New Zealand term for the unknown, gravelled or metalled roads or bush. It could be anywhere that’s in the middle of no-where and can be often shortened to simply wops.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.