Reisblogs.


Alle blogs, van nieuw naar oud en ouder, heb ik hier verzameld. Iedereen laten meegenieten van veel verhalen en veel foto's, dat is de bedoeling en daarbij de hoop dat die 'iedereen' vooral veel zin krijgen in reizen of minstens inspiratie opdoen voor een volgende droombestemming. Veel leesplezier!

Als ik eindelijk weer eens op reis ga, dan blijf ik denk ik voor altijd weg.

(Rumag Travel)


Zomervakantie in Bretagne. Bestemming Saint-Ouen-la-Rouërie.

Dit is de vakantie van Kodaline en ‘I’m ready’. En of we ready zijn! Na een jaar wandelen, fietsen en ontdekken in eigen streek, heeft iedereen heel veel zin in iets niet-Belgisch. In de hoop dat Frankrijk een ‘groen’ land blijft, wordt het een huisje ergens op de grens van Normandië en Bretagne zodat we én de Mont Saint-Michel én de grillige kliffen en spectaculaire kustlijn van de Côte d’Émeraude op onze favorietenlijst kunnen zetten.

Lees meer »

Hoe moeilijk is dat nu, een blog schrijven?

Precies 2 jaar geleden (mijn laatste werkdag was 28 juni 2019) ben ook ik begonnen met blogs te schrijven. Dan pas, inderdaad! Na een druk ‘werkend’ leven met een druk ‘groot’ gezin, was er eindelijk tijd voor andere, nieuwe belevenissen en vooral tijd om te reizen en te schrijven, mijn grote hobby’s. Dat reizen is al behoorlijk gelukt, al heeft de coronacrisis in 2020 een dikke streep gezet door een aantal van mijn plannen. Geen reis naar Slowakije, geen citytrip Rome en de wandeltocht naar Compostela waar ik zo naar uitkeek, is weer uitgesteld naar ergens in 2022. Ondanks die tegenvallers, bleven er genoeg onderwerpen en bestemmingen over voor heel wat blogs.

Lees meer »

Dinant: ronddolen in versterkte burchten en sprookjeskastelen.

Na de prettige mini-vakantie in Bouillon, gaat het richting Dinant. Neem zeker niet de snelweg maar ga binnendoor voor de mooiste route in een glooiend landschap. Weidse vergezichten, groene weiden en bos wisselen elkaar af. Langs de kronkelende weg liggen kleine dorpjes met leuke namen als Croix Blanche – soms met amper een tiental inwoners en, typisch voor deze streek, ook veel leegstand en vervallen gebouwen.

Lees meer »

Bouillon: op zoek naar Godfried en zijn heldhaftige ridders.

Wat heb ik hier naar uitgekeken! Op dringend verzoek van de kleinzoon - want ‘we moeten oma eens meenemen’ - plannen we een paar dagen weg, richting Bouillon in de Ardennen met de mobiliboom (leuker woord toch dan mobilhome). Quality time met mijn kleine bubbel en natuurlijk coronaproof met mondkapjes en desinfecterende handengel en alcoholspray, want dat hoort tegenwoordig tot onze standaard uitrusting.

Lees meer »

Het geluid van de lente langs de Molsbroek-Buylaers wandelroute.

Het gaat snel, de tijd. Het lijkt pas gisteren, de uitgestelde eindejaarsfeestjes, de digitale nieuwjaarswensen en intussen al meer dan een jaar in de ban van corona - het laat zijn sporen na. Dus daarom extra dankbaar voor het vroege lenteweer en de warme zon die een mens naar buiten lokt. Deze keer gaat het richting Lokeren waar 2 natuurgebieden, vlakbij het centrum, vragen om ontdekt te worden. Het Molsbroek, de Buylaersmeersen en een deel van het Verloren Bos zijn unieke stukjes natuur in het Waasland.

Lees meer »

Haute-Savoie: 4 extra dingen om te doen.

1. Een ontdekkingstocht langs de oevers van de bergrivier de Dranse, in het slaperige alpendorpje Saint-Jean-d’Aulps met een bezoek aan de ruïnes van de abdij d’Aulps uit de 11e eeuw en de middeleeuwse kloostertuin met plantentuin.

Lees meer »

Haute-Savoie: Le Tour des Alpages de Morzine.

Een frisse dag met laaghangende wolken en grijze luchten maar dat kan de pret niet bederven want de weg van Saint-Jean-d'Aulps naar Morzine is schilderachtig mooi. Startpunt van deze alpenwandeling is Le Lac des Mines d'Or, een klein kunstmatig meer op een hoogte van 1390 m, zo genoemd omdat er ooit in de omgeving kleine hoeveelheden goud werden gevonden.

Lees meer »

Haute-Savoie: Le Petit Tour des Crêtes de Seytroux.

Dit is de meest groene, fleurige en kleurige wandeling in de streek van de Vallée d'Aulps. Langs slaperige alpenweiden en door zonnige bossen, langs alpenhuisjes die zo weggeplukt lijken uit de kinderboekjes van 'Heidi in de bergen', langs bronnetjes en stenen waterbakken met helder, fris bergwater, hier behoeft het begrip 'natuur' geen uitleg!

Lees meer »

Haute-Savoie: Le Cirque du Fer-à-Cheval.

Vermeld in elke toeristische gids over de Haute-Savoie en dus ook op onze wandellijst. Een indrukwekkend natuurwonder en het grootste keteldal in de Franse Alpen, gelegen in het Réserve Naturelle de Sixt-Passy, dat is Le Cirque du Fer-à-Cheval.

Lees meer »

Haute-Savoie: Le Lac de Montriond.

Een combinatie van een fijne wandeldag en een verfrissende duik in het smaragdgroene water van het Lac de Montriond op 1067 m hoogte. 'Circuit facile' en een hoogteverschil van amper 125 m - dat wordt een makkie! Parkeren kan in het centrum van Montriond, op de 'Place de la Mairie', tussen de dorpskerk met de originele klokkentoren en het gemeentehuis.

Lees meer »

Haute-Savoie: Le Tour du Mont-Brion.

De wandeling begint in het gehucht Mont d'Evian op 1003 m (grondgebied Saint-Jean-d'Aulps) en is een bevestiging van al het moois dat het omringende Chablais landschap te bieden heeft. Een 'circuit difficile' volgens de folder: 9 km lang met een stijging van 700 m - dat is best haalbaar! Alleen, waar is de parking en waar is het vertrekpunt?

Lees meer »

Wandelen aan de Costa Blanca: deel 4 - Las Fuentes del Algar.

Om te eindigen, nog deze leuke, erg kindvriendelijke wandeling: de watervallen van de Algar, gelegen in een beschermd natuurgebied bij het dorpje Callosa d'en Sarria. Neem niet de snelweg maar ga binnendoor voor een echt pittoreske route door een bergachtige omgeving, langs kleine dorpjes met nog zichtbare Moorse invloeden en langs de terrassen op de hellingen waar al eeuwen appelsienen, citroenen, druiven en nísperos gekweekt worden. Bochtige, smalle wegen, dat wel, maar een prachtige omgeving!

Lees meer »

Wandelen aan de Costa Blanca: deel 3 - El Racó del Duc.

Een wandeling langs de industriële archeologie van de 19e eeuw in het achterland van Alicante, dat is de El Racó del Duc route, soms ook El Barranc de  L'Infern genoemd of vertaald, de Hellekloof naar de indrukwekkende kloof in de Sierra de la Safor gebergte waar de rivier de Rio Serpis doorloopt, tussen de dorpjes Villalonga en Lorcha.

Lees meer »

Wandelen aan de Costa Blanca: deel 2 - Pantano de Tibi.

Een verborgen parel in het binnenland van de Costa Blanca, dat is het stuwmeer van Tibi of het Pantano de Tibi (soms ook Embalse de Tibi genoemd), gelegen op zo'n 30 km van de stranden van Alicante en aan de voet van het Parque Natural Sierra del Maigmó. De stuwdam is de oudste, nog steeds werkende dam in Europa, gebouwd tussen 1579 en 1594 onder Felipe II, aangelegd om te voorzien in de irrigatie van de boomgaarden (vooral olijf- en amandelbomen) rond Tibi.

Lees meer »

Wandelen aan de Costa Blanca: deel 1 - Ruta de los Acantilados.

Niet alleen de kust en de cultuur maken de Costa Blanca zo populair. Sinds een paar jaar is deze Spaanse streek met zijn bergachtig landschap ook ontdekt door de wandeltoerist. Geen hoge maar ruige bergketens - denk aan de Sierra de Mariola, Sierra de Bernia, Sierra de Aitana - waar een paar honderd grote en kleine wandelroutes doorheen lopen. Van gemakkelijke wandelingen tot technische hoogstandjes, voor elke wandelaar is er een mooi aanbod!

Lees meer »

|| Volg Ticket To Travel ook op Instagram.