Wandelen aan de Costa Blanca: deel 4 - Las Fuentes del Algar.

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 14:14

LAS FUENTES DEL AGAR - Picknicken aan de watervallen

Om te eindigen, nog deze leuke, erg kindvriendelijke wandeling: de watervallen van de Algar, gelegen in een beschermd natuurgebied bij het dorpje Callosa d'en Sarria. Neem niet de snelweg maar ga binnendoor voor een echt pittoreske route door een bergachtige omgeving, langs kleine dorpjes met nog zichtbare Moorse invloeden en langs de terrassen op de hellingen waar al eeuwen appelsienen, citroenen, druiven en nísperos gekweekt worden. Bochtige, smalle wegen, dat wel, maar een prachtige omgeving!

De bronnen en de watervallen van dit amper 20 km lange bergriviertje vormen een natuurreservaat dat tegen een kleine betaling kan bezocht worden. Veel houten trappen en een hier en daar erg glad pad vormen de 1,5 km lange wandeling langs de Algar, op de plaats waar deze over de rotsen naar beneden stroomt. Resultaat is een door de natuur gevormd waterpretpark met kleine en grote watervallen en meertjes met kristalhelder maar koud bergwater (ongeveer 17 graden het hele jaar door) waarin het heerlijk zwemmen is bij warm weer (waterschoenen en zwemgerief meenemen).

Het hele park is mooi aangelegd met zuiderse bloemen en planten, een bomentuin en relax- en picknickplaatsen. Maar het is ook erg commercieel met alles erop en eraan van souvenirwinkel tot cafetaria. Toch blijft dit een plezierige en ideale uitstap in het voor- of najaar - in het hoogseizoen is het meestal te druk.

De lente is trouwens ook het seizoen van de lokaal gekweekte en heerlijk sappige, oranje nísperos. Zeker kopen bij één van de vele kraampjes langs de wegkant (ook de confituur is verrukkelijk)!

Adres: Partida Algar 140 - 03510 Callosa d'en Sarria (gelegen op 15 km van Benidorm)

Parking en toiletten aanwezig

Niet geschikt voor kinderwagens, buggy's en rolstoelen gezien de vele, hoge en steile trappen

 

Idee voor wie nog meer en vooral lang wil wandelen:

GR-330 of de Gran Ruta Costa Blanca  - 20 etappes - 434,9 km lang - van Dénia in het noorden naar Orihuela in het zuiden van de provincie Alicante


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.