Tongariro Alpine Crossing: terugreis na de perfecte foto.

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 12:01

TONGARIRO ALPINE CROSSING - Terugreis

En ja hoor, nu schijnt de zon! Goed voor de trekkers en klimmers, die al heel vroeg vertrekken richting de 'crossing', die terug open is, of richting een van de vele tracks en walks in dit berggebied. Onze planning laat echter geen extra dagje bergbeklimmen toe. De bedoeling is immers om van hieruit door te gaan naar Wellington, dat op slechts 4 u rijden of 345 km van Tongariro ligt. Gezien het drukke hoogseizoen kan het motel in Wellington toch niet meer geannuleerd worden.

Nog een belangrijk iets te doen: er wordt niet vertrokken zonder een foto van de besneeuwde toppen van Mount Ruapehu, die nu eindelijk uit de wolken tevoorschijn komt!

 Gelukkig is de weg naar boven naar de skilift op 1.600 m ook terug open en dan is het een kwestie van even snel zijn: zo is de top te zien, zo schuift er weer een wolk voor, snijdende wind en amper 6 graden ... maar die foto hebben we!

 

Helemaal tevreden kan de rit beginnen naar Wellington, door de bergen en langs de kust naar het uiterste puntje van het Noordereiland.

Is dit geruststellend bedoeld: in de hotelkamer hangt een lijstje: "What to do in case of a volcanic eruption?"

Achteraf bedenking: ik heb zo de indruk dat die dochter van mij de gesloten 'crossing' nog niet zo'n ramp vindt - zij heeft de track al 3 keer gewandeld en ze maakt zich een beetje zorgen over mijn conditie - misschien moet ik nog wat meer trappen lopen tegen de volgende keer 😊.  

 

Adres Skotel Alpine Resort: Tongariro National Park - 1 Ngauruhoe Place - Mount Ruapehu - 3951 Whakapapa

Shuttles voor de crossing te boeken via: https://tongarirocrossingshuttles.co.nz/tongariro-alpine-crossing/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.