Hakarimata Reserve: de wandeling met de 1.349 trappen.

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 14:54

HAKARIMATA RESERVE - Ngaruawahia

Nood aan groen en frisse lucht na de hete, stomende, borrelende aarde van Rotorua. En graag dichtbij! Dan is de keuze snel gemaakt: het Hakarimata Reserve ligt op amper 35 km (half uurtje rijden) en het natuurgebied van 1.850 hectare inheems bos leent zich perfect voor een aantal korte en langere wandelingen.

De rit ernaartoe gaat langs Huntly, bekend als 'worst town in New Zealand' en opgenomen in de lijst van 'shit towns of New Zealand' - zelf gaan kijken en uitvinden waarom 😊! Mooi zicht onderweg ook op Mount Taupiri, een heilige heuvel en begraafplaats van de Waikato Maori stam. De Maori koningen en de laatste koningin liggen op het hoogste punt van de heuvel begraven.

Eerst gebruik maken van het Kauri Dieback Cleaning Station: schoenen zorgvuldig afborstelen en desinfecteren ter bescherming van de kauribomen. Deze kolossale coniferen komen enkel nog in de Northland regio op het Noordereiland voor en worden bedreigd door een zeer besmettelijke bomenziekte, vandaar overal de 'cleaning stations' waar kauribomen voorkomen.

Pas volgroeid als ze 800 jaar oud zijn, staat hier op de Kauri Loop Track een exemplaar van meer dan 1.000 jaar oud en meteen ook een van de grootste kauribomen in de Waikato regio. Indrukwekkend!

De wandeling begint lekker gemakkelijk langs een houten bruggetje en een klein beekje, langs inheemse struiken, nikau palmen, boomvarens (lievelingsplekje van Croky) en aanplantingen van jonge kauriboompjes. En dan komen de eerste trappen, en nog trappen, en weer trappen ... uiteindelijk gestopt met tellen maar het blijken er 1.349 te zijn! Een ferme uitdaging en gelukkig wordt dit niet vermeld bij het begin van de walkway. Maar de beloning is een fotomoment waard: een fantastisch uitzicht over de Waikato rivier en de omliggende heuvels  - zelfs de 2 torens van de watercentrale van Huntly zijn te zien vanop de lookout.     

Goed om weten: het kan hier behoorlijk druk zijn tijdens de piekuren en in het weekend - trappenlopen is in deze regio een gratis fitness workout in openlucht!

Parkeren kan gratis aan Parker Road of Brownlee Avenue of Waingaro Road (Ngaruawahia).      


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.