Haute-Savoie: Le Petit Tour des Crêtes de Seytroux.

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 15:24

LE PETIT TOUR DES CRÊTES DE SEYTROUX - Van alpenweide naar alpenweide 

Dit is de meest groene, fleurige en kleurige wandeling in de streek van de Vallée d'Aulps. Langs slaperige alpenweiden en door zonnige bossen, langs alpenhuisjes die zo weggeplukt lijken uit de kinderboekjes van 'Heidi in de bergen', langs bronnetjes en stenen waterbakken met helder, fris bergwater, hier behoeft het begrip 'natuur' geen uitleg!

Een parking is er op 5 km van het dorpje Seytroux, in het gehucht Les Culées d'en Haut op 1175 m hoogte. Opgelet: de weg ernaartoe is een steile, smalle alpenweg, zigzag over de berg met net voor de parking nog 600 m gravelweg. Het brede bospad belooft een zalige wandeling maar de klim over de alpenweiden naar de Col de la Balme op 1445 m is toch wel een uitdaging. Maar de uitzichten vanaf het plateau op de Roc d'Enfer en de Pointe de Nantaux zijn ronduit geweldig.

Een picknick in het gras tussen de bloemen, omringd door een heerlijke, zoete, warme honinggeur maakt het kleine geluksgevoel compleet!

Nog even omhoog naar La Chette door het bos en dan kan de afdaling beginnen langs drassige en modderige paadjes. Het noemt hier niet voor niets Les Mouillettes! Gelukkig is er een bruggetje en een plankenpad voorzien om de voetjes droog te houden. Uit het bos, gaat het pad steil naar beneden, terug richting parking.

Blije gezichten en een collage aan mooie foto's sluiten een geslaagde vakantiedag af!   


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.