Haute-Savoie: Le Lac de Montriond.

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 16:48

LE LAC DE MONTRIOND - Zomers genieten aan het meer 

Een combinatie van een fijne wandeldag en een verfrissende duik in het smaragdgroene water van het Lac de Montriond op 1067 m hoogte. 'Circuit facile' en een hoogteverschil van amper 125 m - dat wordt een makkie! Parkeren kan in het centrum van Montriond, op de 'Place de la Mairie', tussen de dorpskerk met de originele klokkentoren en het gemeentehuis.

Richting La Ranche, voorbij het kapelletje, gaat een klein weggetje steil omhoog het bos in - mis het niet want het paadje is heel smal en in het dichte groen van struiken en gras amper te bespeuren. Wat beschreven wordt als een aangename tocht die toegankelijk is voor iedereen, is in werkelijkheid een loodrechte klim de hoogte in, over boomwortels, rotsen en diepe gleuven. Blijkt dit een 'shortcut' te zijn, wel een avontuurlijke, die aansluiting geeft op de brede en aangename bosweg.

Het zicht op het blauw-groene meer, ingekapseld tussen coniferenbossen en de rotsen van La falaise d'Avoriaz, is magnifiek en alweer een fotomoment!         

Zonnekloppen, zwemmen, bootje varen of kano's en paddle boards huren, het behoort hier allemaal tot de mogelijkheden. Iets eten of drinken kan op een van de terrasjes maar gewoon een ijsje kopen of picknicken in het gras aan de oevers van het meer is ook leuk op een warme zomerdag.

Helemaal rond het meer loopt een wandelpad - de moeite waard want het is echt genieten van de zichten op de prachtige omgeving.  

Tip: neem waterschoenen mee want aan de oevers van het meer is het erg modderig.

De terugweg gaat langs het riviertje de Dranse en de gehuchten Le Lavanchy en Le Dravachet met hun hutten en schuren in de karakteristieke Chablais stijl.

Dit is een heerlijke plek - voor herhaling vatbaar!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.