Van Letland naar Estland: kleurrijk Pärnu.

Gepubliceerd op 3 augustus 2019 om 09:12

Een weekje Letland, zo voorbij! Letland in een paar woorden:

* groen, veel groen

* veel meertjes en moerassen, dus ook veel muggen

* maar ook veel bloemen

* veel ooievaars

* veel onverharde wegen buiten de steden

* maar wel snel internet

* vriendelijke maar gereserveerde mensen

* veel cultuur en historische plekken

* boodschappen in de Maxima of de Rimi (iets goedkoper dan België en groenten, fruit, koekjes en snoep onverpakt te koop!)

 

Tijd om afscheid te nemen van het boshuis en van zijn lieve en heel behulpzame 82-jarige eigenares. Koffers in de kruiwagen naar beneden, naar de onverharde zandstraat gebracht - auto anders te zwaar geladen voor het steile weggetje - en na een knuffel en een "tot ziens" in een mengelmoes van Lets, Engels en Duits, gaat het nu richting Estland, waar na drie uur rijden langs de Golf van Riga, het groen van Letland wordt geruild voor de kust van Estland en een vakantieappartementje in de badstad Pärnu.

 

ZALIG, ZONNIG PÄRNU 

Een heerlijke plek om van hieruit Estland te ontdekken. Strand en zee, mooie boulevards met kleurrijke houten huizen, weinig verkeer en veel fiets- en wandelpaden. Het appartementje, in een gerenoveerde blok uit het Sovjettijdperk, nog te merken aan de onverslijtbare betonnen trappen en hele dikke muren, is erg goed gelegen en meer dan perfect in orde. Supermarkt om de hoek (prijzen merkelijk lager dan in Letland), strand amper twee straten ver en het oude centrum gemakkelijk te voet te bereiken. Naast mooie geveltjes en gezellige terrasjes, vooral veel souvenirwinkeltjes met Ests handwerk dat een beetje Scandinavisch aandoet (Finland ligt hier net boven!).

 

TERVISE PARADIIS

Een regendag (de eerste sinds het begin van de reis) is het uitgelezen excuus om ook in Estland een aquapark te bezoeken. Op wandelafstand van het vakantieappartement in Pärnu, ligt het grootste waterpretpark van Estland. Een iets verouderde inrichting maar met een wildwaterbaan, grote en kleine glijbanen, een waterspeeltuin, verschillende zwembaden binnen en buiten (verwarmd), een waterval, een duikplatform, een waterklimmuur, een paar jacuzzi's, een waterbar, sauna's en een buitenterras voor de niet-zwemmers, is er genoeg afwisseling voor een lekker-lui waterdagje.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.