En toen bleven we 79 dagen in ons kot.

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 11:17

EEN CORONABLOGJE

Dit was ik in eerste instantie niet van plan, een blog over mijn thuiszitperiode tijdens de coronalockdown. Maar ik doe het dus toch. Gewoon om deze uitzonderlijke en (vaak) absurde periode niet te vergeten en om vast te houden wat deze periode mij geleerd heeft.

Laatste uitstapje was een koffiebabbel (of eigenlijk theebabbel) met een vriendin en eerste uitstapje was met de hond naar het hondenkapsalon want dat beestje had intussen ook al een coronacoupe.

Daar tussen zaten 79 dagen die vooral in het begin gedomineerd werden door coronanieuws en coronacijfers en de gedachten aan familie, vrienden en kennissen. Stay safe en blijf gezond was de meest gehoorde en meest gezegde zin. Gelukkig kan ik nu, na al die weken, zeggen dat iedereen rondom mij inderdaad gezond is gebleven!

Thuisblijven, gezond blijven, preteaching, social distancing, anderhalve meter afstand, mondmaskertjes, handgel ... het behoort jammer genoeg tot de dagelijkse woordenschat en alle coronamaatregelen hebben ons leven flink overhoop gegooid.

Van een goed gevulde agenda ging het naar allemaal lege blaadjes. De voorbije weken werden gekenmerkt door GEEN:

* geen paasvakantie in Spanje, geen plannen voor de zomervakantie, geen citytrip naar Rome met de kleindochter

* geen verjaardagsfeestjes - de kleinzoon werd een kleuter van 4 en de kleindochters werden tieners van 15 en 14 en we aten 'digitale' taartjes

* geen lentefeest, geen afscheidsweekendje voor de 6e jaars van de lagere school

* geen eindejaarsreis, geen eindejaarsbal en geen plechtige proclamatie voor de 6e jaars van het middelbaar

* geen moestuin, geen zomerbloemetjes want ik mocht mijn kot niet uit van de kinderen dus zelf boodschappen doen zat er niet in (met dank aan de schoondochter die mijn koelkast gevuld hield)

en nog veel meer 'geen'! Dit was de lente zonder knuffels, zonder samen en met veel ellende en verdriet voor een hoop mensen over de hele wereld. Wat dit alles voor effect heeft of zal hebben op kinderen en tieners, gezinnen, de economie en de samenleving, daar hebben we voorlopig nog het raden naar.

Zat er ook een positief kantje aan de afgelopen tijd? Ja hoor! Alle kasten zijn uitgeruimd en de schilderijtjes in de slaapkamer hangen eindelijk tegen de muur. Ik blog voor een reissite (nog maar net) en ik leer Spaans (online met lesvideo's). Ik heb het lente en bijna zomer zien worden in de tuin. Ik heb heel veel gewandeld en gefietst en mijn eigen, groene omgeving ontdekt.

 

Maar vooral:

het moet allemaal niet zo snel, zo veel of zo ver om te genieten en een fijn gevoel te hebben!  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.