Zomervakantie in de Franse Alpen. Bestemming Haute-Savoie.

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 15:11

ZOMERVAKANTIE IN DE FRANSE ALPEN / Haute-Savoie / Portes du Soleil 

Heb jij dat soms ook dat je aan tafel zit met een beker koffie, de e-reader in de slaapstand, en naar buiten kijkt, naar het groen (van de bomen) en het blauw (van de lucht) en het rozerood (van de oleanderbloemen), met een volkomen tevreden gevoel van binnen?

Thuis is fijn! En toch blijft er ergens nog de hoop op en de goesting in een reisje. Even helemaal weg van alle corona heisa! Even gewoon genieten van dochter, schoonzoon en kleinkinderen want door de lockdown hebben we veel samenmomenten moeten missen. Tijd dus voor een inhaalmanoeuvre nu we weer wat meer mogen en de grenzen tussen de Europese landen weer langzaam open gaan.

Een streek die al een tijdje op de 'to see' lijst staat, is de Mont-Blanc regio. Frankrijk kleurt groen en wandelen in de bergen in een rustige streek lijkt ons een veilige activiteit. De keuze valt op het noorden van de Haute-Savoie waar 9 nog authentieke alpendorpjes in de Vallée d'Aulps samen Les Portes du Soleil vormen. Deze regio, vlakbij de Zwitserse grens, met 250 km aan wandelpaden en in de winter 650 km aan skipistes en 2 grote meren (Lac Léman en Lac d'Annecy), heeft zijn echtheid weten te bewaard. De foto's op internet van onze logeerplek in het kleine dorpje Saint-Jean-d'Aulps zien er alleszins veelbelovend uit.

De grijze regenlucht bij vertrek verandert langzaam in een blauwe zomerlucht en vanaf Reims komt zelfs af en toe de zon er door. Links en rechts van de (bijna) lege autostrade liggen eindeloze, gele graanakkers - amper een dorp te bespeuren. Heuvelland met bos en weilanden wordt afgewisseld met velden vol zonnebloemen.

Dit is de 'lekkere' snelweg: de Champagne, de Bourgogne, de truffels van Châlons-en-Champagne, de mosterd van Dijon, de kip van Bresse, de kaas van Comté, ...

Een spectaculair viaduct over een al even spectaculair dal, een lange tunnel en daar zijn eindelijk de bergen. Een beetje teleurstellend laag nog en rotsachtig grijs maar al snel komen onvervalste Alpenpanorama's in zicht. Een zigzag baan kronkelt de hoogte in, de eerste alpenweiden glijden voorbij en het bruggetje over de rivier de Dranse kondigt het eindpunt van de reis aan: Chalet Migi, een omgebouwde alpenschuur in de typische stijl van deze streek, is net zo gezellig als de foto's beloofden.

Het zicht op de Roc d'Enfer, de Pic de la Corne en de Mont-Brion is alvast een perfecte start. Ook de vele bewegwijzerde wandelpaden, die vertrekken op een paar passen van het vakantiehuisje, zijn een leuke plus en doen al dromen van de tochten die op de planning staan voor de komende dagen.  

 

HANDIGE LINKS:

https://www.savoie-mont-blanc.com/

https://www.valleedaulps.com/office-de-tourisme-de-la-vallee-d-aulps-bureau-administratif.html

https://www.portesdusoleil.com/

http://chaletmigi.com/overview


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.