Mallorca: en hoe dit eiland dan toch op mijn bucketlist stond.

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 14:23

Dé populairste zonbestemming in de Middellandse Zee is zonder twijfel Mallorca en neen, die stond niet op mijn bucketlist. Een eiland voor jonge zonnekloppers die overdag op het strand op hun handdoekje liggen en ‘s avonds gaan partyen. Echt niks voor mij. En toch werd dit één van mijn leukste en onverwachts boeiende vakanties.

Hoe kom ik nu in Mallorca terecht en nog wel op groepsreis?

Dat verhaal begint op 3 juni jl. met die ‘leuke’ mail dat de wandeltocht van Porto naar Compostela niet kon doorgaan – moeilijk te organiseren met alle coronamaatregelen in Portugal en Spanje en nog moeilijker te voorspellen wat de coronasituatie in september zou zijn. Een troostidee: ik ben niet alleen. Zo veel mensen hebben de afgelopen maanden hun reis moeten annuleren of zien hun uitstap vastlopen op COVID-19. De keuze tussen geld terug, een voucher of omboeken is snel gemaakt: de wandeltocht naar Compostela wordt een cultuurvakantie in Noord-Macedonië. Ongerepte natuur, interessante archeologische sites en mooie orthodoxe kerkjes, helemaal mijn ding. Bevestigingsmail verstuurd maar wat blijkt: die reis is net volgeboekt! Wat blijft over en is wel nog te boeken: Mallorca! Na wat googelen lijkt dit mediterrane eiland wel meer in de aanbieding te hebben dan het overbekende zon – zee – zand. Mijn allereerste groepsreis wordt een verrassende ontdekking van authentieke dorpjes, kunstige gevels, verborgen baaien en indrukwekkende bergen. Het is meteen ook mijn eerste vliegreis sinds de coronapandemie - een nieuwe manier van reizen met een stapel mondmaskers, handengel, een hoop extra documenten en 15 hele fijne reisgenoten.

Ca'n Pastilla 

Het vroege vertrekuur om 6u15 zorgt voor een bijzonder geschenk: een rozige zonsopgang en wolken als dikke klodders slagroom in een diepblauwe lucht. De aankomst op de luchthaven van Palma, in de warme ochtendzon onder zacht wuivende palmbomen, is meteen goed voor dat instant vakantiegevoel. Het lichte en frismodern ingerichte Hotel Helios in Ca’n Pastilla, op amper een kwartiertje rijden van de luchthaven, is een perfecte keuze van de reisorganisatie. De persoonlijke en vriendelijke service van het personeel, het smakelijke ontbijt- en dinerbuffet, het strand en de wandelboulevard praktisch om de hoek, de ligging op een paar stappen van de bushalte naar Palma de Mallorca, dit alles maakt de vakantie extra aangenaam.

Een kennismakingsronde (supergoed gestuurd door de reisleider Jacky Rabau) en een aperitiefje later is het tijd om op deze eerste dag Ca’n Pastilla zelf te verkennen. Een klein dorp aan de zuidwestkust van Mallorca, meer toeristen dan vaste inwoners, een lang zandstrand met palmbomen, gelegen in een baai met aan de ene kant het jachthaventje van El Arenal en aan de andere kant het kleine Club Maritim van Ca’n Pastilla zelf, een lange boulevard met balnearios, cafeetjes, eethuisjes, terrasjes en souvenirwinkeltjes, dit wordt de volgende 7 dagen onze thuisbasis.

 

TIP 

Behalve heerlijk wandelen, kan je op de boulevard ook heerlijk lunchen. Palm Beach is zo’n lekker adresje en op het terras van Aparthotel Fontanellas Playa zit je ook nog eens zalig in de zon met zicht op zee. Niks doen en luieren onder de witte parasols in de relaxte sfeer van Purobeach Palma kan ook en is een ideale dagafsluiter.   


Reactie plaatsen

Reacties

Esmeralda Salomez
3 jaar geleden

Weer een mooi verhaal en prachtige foto’s